Установите ли, че автомобила ви липсва не бързайте да изпадате в паника. Вместо това, първо се обадете на Паркинги и гаражи и проверете дали не е вдигнат, поради неправилно паркиране. В случай, че нямате този късмет и от Паркинги и гаражи не са вдигнали колата ви, ето какво трябва да направите.

Незабавно алармирайте полицията и вашия застраховател за кражбата. Вземете свидетелството за регистрация на автомобила ви е отидете с него, в най-близкия полицейски участък. Там ще попълните заявление, в което се описва кога и къде за последно сте паркирали автомобила си, в какъв момент сте установили неговата липса. В заявлението се включва и описание на автомобила – марка, модел, цвят, регистрационен номер. Щом приключите с писането, заявлението трябва да се подпише от вас и дежурния следовател.

Освен заявление, ще ви се наложи да попълните и декларация, в която се задължавате ако сам намерите кола си, преди полицията, веднага да я информирате, за да прекратят издирването и. След попълването на необходимата документация всичко преминава в ръцете на органите на реда. А, на вас не ви остава друго освен да чакате и да се надявате на добри новини! Разбира се, можете да подсигурите спокойствието си, като защити автомобила си, освен със задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и с „Автокаско“, която покрива пълна загуба в следствие на различни произшествия, включително и кражба.

error: Content is protected !!