Високите температури вече са факт, въздухът ухае на лято и на никой не му се седи вкъщи. Логично, заведения и хотели се пръскат по шевовете от хора, търсещи нови емоции и изживявания. Просто лятото е такъв сезон, в който ти се иска да направиш и опиташ всичко или с други думи – да вземеш максимума от живота! В пристъп на диво щастие и необуздани летни емоции, обаче някои клиенти са способни да минат всякакви граници и да нанесат сериозни щети на местата, където се намират. В случай, че се занимаваш с хотелиерство или ресторантьорство последният факт ти е добре известен, защото поне веднъж си се сблъсквал с един такъв клиент.

Добрата новина е, че този материал е специално за хората, развиващи дейност в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и има за цел да им даде решение, с което да защитят бизнеса си. И това решение се нарича застраховка Професионални отговорности. Тя ще ти даде необходимата сигурност, така че да се наслаждаваш на лятото без постоянно да се притесняваш от потенциални бизнес щети. Застраховка Професионални отговорности има специален вариант за хотелиери и ресторантьори, така че напълно да отговаря на техните нужди.

Как ще ти помогне застраховка Професионални отговорности?
Дали си собственик на обекта, който ще застраховаш или не, в конкретния случай не е от значение. Застраховката ще ти покрие щети, причинени от трети лица, тоест клиенти, настъпили в нейния период. Нещо повече – тя ще ти покрие и разходите за лечение или временна нетрудоспособност ако вместо имуществени са причинени физически вреди. Или с други думи – ако вместо да потроши имуществото, клиентът е агресирал върху някой от персонала. Както добре знаеш и това се случва, защото на някои хора просто са им слаби ангелите!

Какъв е срокът на застраховка Професионални отговорности?
По правило, срокът на всяка застраховка е 1 (една) календарна година, но можеш да се договориш и друго ако дейността ти е сезонна, например.

Каква е цената на застраховка Професионални отговорности?
Най-скъпата застраховка е тази, която не си сключил. Цената на застраховка Професионални отговорности се определя на база какво застраховаш и какви лимити и обезщетения ще си договориш. Така, че до голяма степен можеш да я оформиш според твоите нужди, но и според твоя бюджет.