Дали на родна земя или някъде по широкия свят, пътуването винаги е повод за усмивки и създаване на нови спомени! В суматохата от приготовленията, примесена с нетърпението да се тръгне на път, обаче често допускаме грешки, без които почивката ще бъде доста по приятна. Подбрали сме ти селекция от най-честите грешки, съпътстващи едно пътуване, за да си наясно и да не ги допускаш при следващата ти ваканция.

Купуваш билети за мероприятия и забележителности на място, в последния момент.
Купи всички билети, които можеш онлайн. Вместо да висиш по опашки, с цел да разгледаш някоя забележителност, можете да и се наслаждаваш по-дълго. При мероприятията, пък си подсигуряваш място, защото винаги има вариант местата да се изчерпат. Затова, купувай билети онлайн – пестиш време, пестиш нерви, а не рядко и пари!

Тичаш от едно място към друго, все едно участваш в маратон.
Набележи си предварително какво задължително искаш да видиш, съобрази броят на забележителностите с времето, което имаш. По този начин ще можеш да ги разгледаш детайлно и да се насладиш на изживяването. Бонус съвет: Някои музеи, например, могат да бъдат разглеждани безплатно в определени дни от седмицата. Провери дали местата към които си се запътил също не предлагат тази услуга.

Инвестираш в таксита.
Повечето европейски градове имат добре развит обществен транспорт. Затова, провери как седи въпроса с дневните карти за всички превозни средства, въоръжи се с карта и не хвърляй едно малко състояние по таксита. В крайна сметка, можеш да инвестираш тези пари в къде, къде по-приятни неща!

Пропускаш да се застраховаш преди да тръгнеш на път.
Има ли нещо по-неприятно от отмененото пътуване? Има – да загубиш и пари, покрай провалените планове. А, да се върнеш от почивка с дългове, заради злополука и болничен престой в чужбина едва ли е най-добрият спомен, който можеш да имаш. Добрата новина е, че и двете могат да бъдат предотвратени със съответните застраховки. Планирайки ваканция, преди да започнеш да плащаш предварително какво ли не, сключи застраховка Отмяна на пътуване. Така, дори почивката да пропадне, инвестираните средства ще бъдат възстановени. Отново, преди да тръгнеш да обикаляш широкия свят, подсигури спокойствието си с Медицинска застраховка за пътуване в чужбина. Все пак, хора сме – всичко се случва!