Празниците са време за почивка и създаване на незабравими спомени със семейството. В случай, че си решил да смениш дестинацията по време на почивните дни и семейството ти включва малки деца си попаднал на точното място. Пътуването с деца е като ходене по тънък лед, затова ти подбрахме няколко златни правила, които да улеснят максимално начинанието!

1. В никакъв случай не забравяй любимата играчка на детето!
Любимата играчка – това трябва да е последното, но най-важно нещо, което влиза в багажа ти! Любимата играчка на детето е незаменима, независимо колко страхотни подаръка си му приготвил. С нея детето ще е щастливо, а и ще има със себе си нещо от вкъщи, което ще го накара да се чувства по-спокойно.

2. Времето се променя и синоптиците грешат!
Вземи всякакъв вид дрехи за мъника – от ръкавици и шапка, до бански и джапанки. Последното е особено наложително ако в хотела има басейн. Това ще ти спести главоболия от успокояване на разстроеното дете, което не може да поплува или търсене на аптека, защото малкото е настинало, както и финанси ако се наложи да купуваш наново оставените вкъщи неща.

3. Организирай времето за пътуване около времето за сън на детето.
Така, малчуганът ще спи докато пътувате, а щом пристигнете ще бъде отпочинал и весел.

4. Приготви достатъчно храна.
Забравете за храната, която съдържа захар и шоколад. Макар това да е любимото хапване на всички мъници консумацията му по време на път е крайно непрепоръчителна, защото ще осигури на детето прилив на енергия. Последното почти сигурно ще превърне пътуването ви в ад. Вместо бисквитки и шоколад, избери храна, която не се мачка лесно, остава свежа дълго време и е полезна.

5. Излишно е да си правиш планове.
Наслади се на времето със семейството, остави се на течението и се забавлявай! На малчуганите не им е интересно да разглеждат забележителности, затова приеми в аванс, че няма да видиш всичко, което искаш, наслади се на случайностите по време на почивката и се радвай на тези моменти.

Смяната на климата е достатъчна предпоставка, за да се разболее едно дете! Съветваме те ако си решил да напускаш границите на страната за празниците да сключиш Медицинска застраховка за пътуване в чужбина за цялото семейство. Така ще си спокоен, че каквото и да се случи поне няма да се прибереш от почивка с огромна сметка за лечение.