Планината винаги е привличала човека с величието си. Природата има невероятната способност да дарява неповторимо спокойствие и усещане за хармония. Ако планината е и сред твоите любими места, със сигурност знаеш за какво говорим.

За съжаление, част от величието и се крие именно в нейната непредвидимост. Затова, те съветваме никога да не поемаш към нея без Планинска застраховка. Дълбоко се надяваме никога, ама никога да не ти се налага да използваш застраховката, но за всеки случай ще ти разкажем малко повече за нея.
Тя се предлага в един основен пакет, който може да бъде допълнен с още два, заедно или по отделно, изцяло по твое желание.

Какви покрити рискове влизат в основния пакет на Планинска застраховка?
– Медицински, спасителни разноски, както и такива за евакуация и репатриране.
– Трайна загуба на работоспособност, над 10% или смърт при злополука на застрахования.

Допълнителните пакети, с които можеш да допълниш основния са:

Спасяване с хеликоптер
Както става ясно от наименованието му той добавя към основния пакет възможността ако пострадаш в планината да те спасят с хеликоптер и да те транспортират до място, където да ти се окаже медицинска помощ. Разбира се, това може да се случи и без да имаш този пакет към застраховката си, но цената на тази услуга може да бъде главозамайваща!

Екстремен спорт или хоби
Тук, покритите рискове са същите, като при основния пакет, но специално за упражняване на спортове като лов, планинско колоездене, парапланеризъм, скално катерене, алпинизъм с използване на обезопасителни мерки, каране на ски и сноуборд извън обработени писти и други.