Усещаш ли връхлитащото лято във въздуха? Времето се затопля и настройва на вълна за нови емоции, усещания и приключения. И ние, така. Страшно ни се ходи на море, на планина, въобще – навсякъде искаме да отидем! Засега, обаче сме закотвени в офиса и сме се отдали на мечти за пътешествия в близки и далечни земи. Докато мечтаем, говорим кой какво прави, приготвяйки се за път. Разменяме мнения, виждания, опит и накрая решихме да ги споделим и с теб. Това са 5-те златни правила, на екипа на Легион Брокер, за пътуване без главоболие!

№1 Проучи накъде си се запътил
Светът е широк и приключенията дебнат отвсякъде. Дори да не излизаш от границите на страната, добре е да попрочетеш малко за мястото, където отиваш. Все пак, едно е да се метнеш на колата и да тръгнеш за Варна, но друго е да отидеш в Дубай, където културните различия ще те смаят. В случай, че си си избрал някоя по-екзотична дестинация, горещо те съветваме да се запознаеш с местните обичай, нрави и не на последно място – закони!

№2 Събирай багажа си с идеята, че все пак ти ще го носиш
За почивка от 10 дни не ти трябват 10 чифта обувки и 20 различни тоалета. Подбери всичко, така че да се допълва, да не заема 2 куфара и не забравяй, че освен дрехи и обувки ти трябват и лекарства от първостепенна важност, зарядни, козметика и куп други неща. Пак те съветваме, вземи само най-важното, така че да имаш място в куфара за всички ваканционни покупки, с които ще се върнеш.

№3 Сключи си застраховки
Не, не го казваме само, защото сме застрахователен брокер, за защото наистина е по-добре да ги имаш и да не ти потрябват, отколкото да ги нямаш и да ти дотрябват. При заплащане на самолетни билети, хотелски резервации и прочее винаги добавяй и една застраховка Отмяна на пътуване. Така, дори нещо да се обърка, поне ще си възстановиш инвестицията. Излизаш ли извън страната, горещо ти препоръчваме и Медицинска застраховка за пътуване в чужбина. Понеже едва ли нещо може да скапе ваканцията така, както огромната сметка за лечебно заведение в чужбина. Стойността и на двете застраховки е толкова ниска, че няма и да я усетиш измежду другите разходи, но в крайна сметка ще ти е спокойно, че каквото и да стане сигурността е на твоя страна!

№4 Рано пиле, рано пее… и не се блъска в тълпи от туристи
Дори да не си фен на ранното ставане ако си се запътил към някое местенце, което искаш да разгледаш от-до, то е по-добре да си изключваш алармата! Всеки тръгва на почивка с идеята, че ще си отспи. В крайна сметка, всички си отспиват и следва една безкрайна блъсканица пред забележителностите, която е доста изнервяща. За да се насладиш на мига и да не изпокъса нервите тълпата, стани малко по-рано, разходи се, виж каквото искаш да видиш, а спечеленото време инвестирай в пазар, плаж, хапване или доспиване.

№5 Местните знаят най-добре
Независимо дали става дума за Синеморец или Бали, местните хора са тези, които са наясно къде е най-вкусната храна, къде са най-добрите сделки, най-интересните атракции и къде не трябва да ти стъпва крака! Така, че настрой се на приятелска вълна и вместо да питаш гидът, персонала в хотела или Гугъл, питай местните къде да идеш, за да хапнеш например. Гарантираме ти, че ще останеш приятно изненадан от препоръките им!

error: Content is protected !!