Празниците са идеалното време за глътка свеж въздух и отдаване на заслужена почивка. Докато, ние планираме къде и за колко време да избягаме от реалността, обаче за крадците идва натоварен период на работа. Никой не си мисли, че ще го оберат, докато в действителност не се окаже жертва на изкусни апаши.

Поради тази причина, подбрахме няколко прости, но изкусни трика, затова как да предпазите дома си от крадци, докато сте на почивка.

1. Не споделяйте с много хора, че заминавате някъде за повече време – доверете плановете си, само на най-близките си хора.
2. Преди да заминете обърнете внимание на всички прозорци и врати на дома си – проверете не само дали са затворени, но и дали са заключени.
3. В случай, че намерите вратата на дома си разбита, в никакъв случай не влизайте веднага в него – завареният на местопрестъплението крадец може да се окаже изключително опасен! Вместо това идете у съседите и повикайте полиция.
4. Не оставяйте светлите, радиото или телевизора постоянно включени – ако дома Ви е мишена за крадците това ще е сигурен сигнал, че в него няма никой. Вместо това, можете да се оборудвате със специална таймер система, която да включва осветлението само вечер.
5. Уверете се, че на ключовете Ви, както и на тези, на членовете на Вашето семейство няма никакви етикети с имена или адреси!

Не е задължително да имате сключена застраховка Имущество, но е препоръчително. Тя ще Ви осигури максимална сигурност, спокойствие и защита за Вашия дом!